Jeugdhulp vanaf 12 jaar
Wij bieden behandeling en begeleiding aan jeugdigen en gezinnen met als doel om jeugdigen te ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling en zelfredzaamheid zodat zij volwaardig kunnen deelnemen aan de maatschappij.

Behandeling jeugd
ZaZ Welzijn biedt gespecialiseerde ondersteuning bij gezinsproblematiek, met een focus op jeugdigen vanaf 12 jaar. De behandeling is gericht op het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het hanteerbaar maken van problemen en beperkingen. Hierbij wordt samengewerkt met de jeugdige en, indien nodig, met het gezin. De aanpak is gericht op het aanleren en oefenen van vaardigheden die essentieel zijn voor succesvol functioneren, zowel op school als in het dagelijks leven. Door middel van een persoonlijk behandelplan wordt ingespeeld op de specifieke behoeften en doelen van de jeugdige. Het jeugdteam van ZaZ Welzijn beschikt over expertise op verschillende behandelvraagstukken, zoals schoolproblematiek, studievaardigheden en intensieve ambulante gezinsbehandeling.
Goed genoeg opvoederschap
Wat heeft de jeugdige nodig om zich optimaal te ontwikkelen? Samen met ouders wordt er een analyse gemaakt van de gezinssituatie op basis van de veertien punten van ‘Goed genoeg opvoederschap’. Vervolgens wordt er met betrokken gekeken welke hulp en ondersteuning nodig is en een plan gemaakt.
Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling
Wat heeft het gezin nodig om de kinderen veilig te laten opgroeien zodat zij goed kunnen ontwikkelen? Bij IAG helpen we het gezin bij het aanleren van nieuwe vaardigheden zodat zij meer in hun kracht kunnen staan. Samen wordt onderzocht wat iedereen nodig heeft zodat er meer begrip voor elkaar komt zodat het thuis gemakkelijker gaat.
Interventies
Is er gedrag dat klachten veroorzaakt of stagneert de ontwikkeling van een jeugdige (en/of het gezin)? Onze behandeling met een verwachte behandelduur van maximaal 26 weken is gericht op het verbeteren, verminderen of voorkomen van verergering van de problematiek. We gaan aan de slag met het verkrijgen van inzichten en ontwikkelen van vaardigheden door middel van het inzetten van interventies als Brian Blocks, Taal Erbij en JIM-aanpak om gedrag te veranderen.
Ondersteuning jeugd
ZaZ Welzijn biedt individuele ambulante ondersteuning aan jeugdigen vanaf 12 jaar of het gezin, eventueel aangevuld met trajecten zoals JOU!, JIP Twente of THUUS. Deze ondersteuning is gericht op het bevorderen van de persoonlijke ontwikkeling en het versterken van de zelfredzaamheid. In samenwerking met de jeugdige, ouders en andere betrokkenen wordt ondersteuning op maat geboden. Het uiteindelijke doel is dat jeugdigen hun eigen kracht en mogelijkheden ontdekken, zodat zij zelfstandig en volwaardig kunnen deelnemen aan de maatschappij. Ondersteuning kan betrekking hebben op uiteenlopende thema’s zoals schoolproblemen, gezondheid, eenzaamheid, weerbaarheid en beweging.


JOU! staat voor Jongeren Overbrugging en Uitstroom en richt zich op jongeren vanaf 16 jaar. Dit traject is bedoeld om de overgang van de Jeugdwet naar de Wmo soepel te laten verlopen voor jongeren, aanbieders en gemeenten.

JIP Twente (Jongeren Integraal Project) is een initiatief voor jongeren tussen de 12 en 27 jaar in Twente die het risico lopen uit te vallen op school, stage of werk, of al zijn uitgevallen. Het project biedt ondersteuning om te voorkomen dat deze jongeren buiten de maatschappij komen te staan.

THUUS biedt jongeren tussen de 16 en 27 jaar een veilige en ondersteunende woonomgeving. In de gemeenten Enschede, Losser en Oldenzaal zijn er diverse kamers en studio’s beschikbaar. De begeleiding is erop gericht om jongeren te ondersteunen in hun ontwikkeling naar zelfstandigheid.
Bij ZaZ Welzijn zijn het niet alleen mooie woorden, maar doen wij er ook alles aan om te werken volgens onze principes.
Ons werkgebied
In Twente ondersteunen we cliënten in de gemeenten Enschede, Hengelo (ZaZ Welzijn is onderdeel van Wijkracht Hengelo), Almelo, Haaksbergen, Losser, Oldenzaal, Borne, Hellendoorn, Hof van Twente, Rijssen-Holten, Wierden, Twenterand, Dinkelland en Tubbergen.

Jezelf aanmelden of een klikgesprek plannen?
Vul hieronder het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.
Aanmelden voor een UWV-traject of Jobcoaching?
Mocht je het fijn vinden om te bellen of een Whatsappbericht te sturen neem dan contact op met onze collega Esther Abbink op telefoonnummer 06 37437341.
Ook zijn wij bereikbaar op onze algemene telefoonnummer 053 203 203 6 of mail naar info@zazwelzijn.nl.
Wij streven ernaar zo snel mogelijk contact te leggen, uiterlijk binnen twee werkdagen, voor vraagverduidelijking en/of een afspraak.
Aanmelden voor ondersteuning vanuit Wmo of Jeugd?
Mocht je het fijn vinden om te bellen of een Whatsappbericht te sturen neem dan contact op met onze collega Vera van der Veen op telefoonnummer 06 37439122.
Ook zijn wij bereikbaar op onze algemene telefoonnummer 053 203 203 6 of mail naar info@zazwelzijn.nl
Wij streven ernaar zo snel mogelijk contact te leggen, uiterlijk binnen twee werkdagen, voor vraagverduidelijking en/of een afspraak.